top of page

Hobbs & Shaw - AS355 Helicopter Wrap

De nieuwste Spinoff van The Fast & Furious reeks werd vorige week gelanceerd, en buiten enkele blitse supercars is er ook een heleboel actie in de lucht.

In de eerste seconden van de trailer is er een AS355 zichtbaar, die volledig door ons gewrapped werd, daar het gaat om een oorspronkelijk geel exemplaar.

Hobbs and Shaw Helicopter wrap

Een Helicopter wrappen, zo doen wij het.

First things first, waarom? In dit geval was de producer van de film op zoek naar minstens 3 verschillende helicopters in het donker mat grijs. Uiteraard zijn deze niet overal te vinden.

Daar wij reeds enkele malen voor Heli & Co helicopters gewrapped hebben, werden wij opnieuw gecontacteerd voor dit project.

Na het kiezen van de kleur die het dichtst bij de andere heli's lag, werd gekozen om een gele AS350 uit de vloot van Heli & Co onder handen te nemen. Belangrijk was uiteraard dat de wrap na de opnames snel weer verwijderd kon worden, en met zo weinig mogelijk downtime terug in oorspronkelijk Heli & Co geel in gebruik kan genomen worden, zonder lakschade.

Voor Heli's kiezen we resoluut voor Avery Supreme Wrapping film, omwille van de vlotte verwijdering zonder lijmresten. Bij de specialist in car wrappen BC Signature in Mortsel kies je uit niet minder dan 165 kleuren met een glanzende, metallic, satijn of een matte finish. Onze ervaren wrappers brengen de volledige wrap aan, met een hoge afwerkingsgraad, zelfs als het om tijdelijke projecten gaat.

Van geel naar satijn donker grijs, het is een hele transformatie voor deze heli, die van opvallend naar stealthy army look gaat.

Het plaatsen zelf dan. We namen deze Eurocopter met z'n 4en onder handen. 2 man aan de staart, 2 man aan de cabine. De buik werd snel gedemonteerd en ontvet (je gelooft niet hoeveel olie zo'n zwevende bol verliest!) Dit is uiteraard cruciaal voor het hechten van de folie.

De grote oppervlakte gaan snel vooruit, maar vooral de start heeft duizende klinknagels waardoor het inwerken en verwarmen heel wat tijd opslorpt. De folie is 152 cm breed, en om een naad te maken werken we steeds met Knifeless tape zodat we niet in de lak van de helicopter hoeven te snijden. We besteden ook extra aandacht aan de luchtinlaat, daar we niet willen dat er een stuk folie in de motor of rotor terecht komt! We werken dan ook elke deeltje geel weg, want laat ons eerlijk zijn, een Heli in de lucht kan je niet van kort bekijken, maar als hij geland is, moet het er ook allemaal tiptop uitzien!

Na een finale inspectie, werden er ook nog enkele accessoires voor de film gemonteerd, en werd de Army look Heli naar Engeland overgevlogen voor de opnames.

Een Heli spuiten heeft heel wat kosten en demontage, en vooral lange downtime.

Heb jij een project waarbij een heli een (al dan niet tijdelijk) andere look nodig heeft?

Of is jouw heli gewoon aan een totaal nieuwe look toe?

Get your wrap @ BC Signature

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page