top of page

XPEL Fusion - Keramische Coating

De Waarheid Over Keramische Coatings Voor Auto's: Wat Is Het,
Wat Doet Het, En Wat Doet Het Niet

Je wilt dat je auto er altijd net zo goed uitziet als op de dag dat u hem kocht. Je wast hem dus regelmatig zorgvuldig en brengt elke paar maanden een nieuwe waslaag aan. Maar ondanks je inspanningen beginnen wervelingen, en vlekken zich op de buitenkant van je voertuig te vormen, en krijg je last van steenslag. Niet alleen dat, watervlekken, vuil en teer beginnen zich weer aan je auto te hechten de dag nadat je hem grondig hebt gewassen. 

 

Wat als er een product was dat proces zou kunnen veranderen; een product dat bescherming biedt tegen gevaren van de omgeving en uw auto gemakkelijker te wassen maakt, terwijl het niet herhaaldelijk hoeft te worden aangebracht.

 

Goed nieuws! Dat is er. Het wordt een keramische coating (of nano-keramische coating) genoemd en kan een aanzienlijke meerwaarde voor je auto opleveren.

 

Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de feiten op een rijtje te hebben. Als u online iets over Keramische Coatings hebt gelezen, ben je wellicht tegenstrijdige informatie tegengekomen. Enerzijds hebben fabrikanten en detailers uitstekende beloften gedaan over de prestaties van hun Ceramic Coatings. Aan de andere kant hebben wat autoverzorging specialisten kritiek geuit.

 

Laten we wat tijd besteden aan het oplossen van het probleem. Wat is de waarheid over automotive Keramische coatings? Wat zijn hun voordelen? Wat zijn hun beperkingen? Wat is het beste voor uw voertuig?

Wat Is Een Keramische Coating?

Wat is een keramische coating? Een keramische coating (zoals Opti-Coat Pro, C.Quartz en Ceramic Pro) is een vloeibaar polymeer dat met de hand op de buitenkant van een voertuig wordt aangebracht. De coating hecht chemisch aan de fabriekslak van het voertuig, waardoor een beschermingslaag ontstaat. Een keramische coating is geen vervanging voor lakbeschermingsfolie, die een meer uitgebreide bescherming biedt. Het is eerder een premium wax-alternatief. Een keramische coating zorgt voor een permanente of semi-permanente hechting met de lak van een voertuig, wat betekent dat deze niet wegspoelt of afbreekt en niet om de paar maanden herhaald hoeft te worden aangebracht.

Wat Doet Een Keramische Coating?

Kort uitgelegd, een keramische coating biedt extra bescherming aan de buitenkant van uw auto en zorgt ervoor dat deze er als nieuw blijft uitzien met relatief minimaal onderhoud. De coating bereikt dit resultaat door uw voertuig veerkrachtiger en gemakkelijker schoon te maken. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

UV en Oxidatie Bescherming.

Als een voertuig vaak aan de zon wordt blootgesteld, begint de verf te oxideren, wat resulteert in doffe en verbleekte verf. Een laag keramische coating beschermt de lak van een voertuig tegen de ultraviolette straling van de zon, waardoor de hoeveelheid oxidatie wordt verminderd.

Bescherming tegen Vlekken en Aantasting

Een ander gevaar voor uw auto zijn chemische vlekken door natuurlijk zure verontreinigingen. Door een chemisch bestendig oppervlak te creëren, kan een keramische coating voorkomen dat bepaalde verontreinigingen zich hechten aan de lak van uw voertuig. Het resultaat is dat uw voertuig beter bestand is tegen vlekken en aantasting, op voorwaarde dat de verontreiniging tijdig wordt verwijderd.

Onderhoudsgemak.

Een van de belangrijkste kenmerken van een keramische coating is dat deze hydrofoob is, wat een mooie manier is om te zeggen dat het water afstoot. Wanneer een voertuig een hydrofobe keramische coating heeft, zal water op het oppervlak druppelen en gemakkelijker wegglijden. Dit betekent dat modder en vuil moeilijker hechten aan de lak van je voertuig, en wanneer je je auto wast, kunnen verontreinigingen met minder moeite worden verwijderd.

Wat Doet Een Keramische Coating Niet?

Om de hierboven genoemde redenen zorgt een keramische coating ervoor dat de buitenkant van je voertuig proper blijft en dat er minder onderhoud nodig is. Als je ervoor kiest om een ​​keramische coating aan te brengen, voeg je daarom waarde toe aan je voertuig. Ondanks de beweringen van sommige fabrikanten en detailers, is een keramische coating echter geen wondermiddel, superhard product dat elk probleem voor je auto oplost. Het is dus belangrijk dat je weet wat een keramische coating niet doet.

De Gevaren van Krassen, Steenslag en Swirls Elimineren.

De krasvastheid van een keramische coating is vaak overdreven. Hoewel sommige kleine krassen kunnen worden vermeden door een keramische coating (zoals we hierboven hebben beschreven), is een gecoat voertuig niet volledig bestand tegen het risico van steenslag of krassen. Hoewel vaak beweerd, zijn niet alle Keramische Coatings bestand tegen onjuiste autowastechnieken of geautomatiseerde autowasstraten en zullen er nog steeds wervelstrepen op het oppervlak van je voertuig verschrijnen. Het is belangrijk om te weten dat een keramische coating geen vervanging is voor ernstigere kras- of steenslagbescherming (zoals lakbeschermingsfolie, ook bekend als PPF of Clear Bra), en het elimineert ook niet de noodzaak om je auto op de juiste manier te wassen om waskringen en swirls te voorkomen.

Watervlekken Elimineren

Een normale druppel water bevat een bepaalde hoeveelheid vuil of mineralen. Wanneer water verdampt op het oppervlak van je voertuig, blijven de mineralen achter, waardoor zichtbare vlekken ontstaan. Detailers en consumenten kunnen aannemen dat de hydrofobe kwaliteit van een keramische coating watervlekken zal elimineren, aangezien water van het gecoate oppervlak glijdt. Hoewel het waar is dat wat water van het hydrofobe oppervlak zal worden afgestoten, zullen andere waterdruppels parelen en op het voertuig blijven, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat er watervlekken achterblijven.

Wassen Onnodig Maken.

Merk hierboven op dat we zeiden dat een keramische coating je auto er als nieuw uit laat zien met relatief minimaal onderhoud, niet zonder onderhoud. Laten we eerlijk zijn, de weg is bezaaid met vuil. Als je met je auto rijdt, wordt deze vies. Zelfs met een keramische coating, moet je je auto regelmatig wassen om zijn look te behouden. Het voordeel van een keramische coating is dat het reinigingsproces gemakkelijker wordt. Bovendien betekent het hebben van een keramische coating dat je je auto niet meer om de paar maanden in de wax hoeft te zetten, waardoor een aanzienlijk deel van het onderhoud van de buitenkant van uw auto wordt geëlimineerd. Een Keramische Coating maakt je auto dus niet onderhoudsvrij, maar het betekent wel dat je met minder werk betere resultaten kunt behouden.

Beschermen tegen Steenslag.

Niet alle keramische coatings zijn zo sterk als ze beweren. Heel dikwijls zwaait men met 9H termen (potloodhardheid) om aan te geven hoe sterk de coating wel is. Maar die sterkte is ook afhankelijk van de dikte van coating. Het is logisch een dikkere coating beter zal beschermen tegen steenslag dan een dunnere. Daarom dat veel wagens met een keramische coating behandeling toch last hebben van lichte en zelfs zware steenslag. En dat is visueel natuurlijk niet zo fraai. Enige oplossing is om de coating laag volledig te laten verwijderen en een nieuwe coating laag te laten plaatsen, omdat lokale herstellingen niet mogelijk zijn.

Wat Betekent Dit nu Allemaal?

Simpel gezegd, het is belangrijk om over een product te worden geïnformeerd voordat je een beslissing neemt of het geschikt is voor je auto. Zullen keramische coatings je voertuig ten goede komen en waarde toevoegen? Zeker! Zijn Ceramic Coatings een wonderbare totaaloplossing voor al de uiterlijke problemen van je voertuig? Zeker niet! Het is ook belangrijk om te beseffen dat Ceramic Coatings geen vervanging zijn voor de uitgebreidere bescherming die je vindt in een hoogwaardige XPEL Anti-Steenslag folie lakbescherming (Paint Protection Film). Als je meer wilt weten over XPEL lakbeschermingsfolie, lees dan onze informatiepagina over XPEL lakbeschermingsfolie.?

 

Omdat we bij BC Signature enkel de beste bescherming voor je auto aanbieden, plaatsen wij geen Keramische Coatings (XPEL Fusion) zonder het aanbrengen van XPEL folie.

We brengen voor de ultieme bescherming een laag XPEL lakbeschermingsfolie aan op de meest kwetsbare delen van uw voertuig en brengen vervolgens een keramische coating aan op de folie en elk geverfd oppervlak. Lees meer over het combineren van lakbeschermingsfolie en XPEL Fusion keramische coatings.

Op Zoek naar een Lakbescherming?

Als u het uiterlijk en de kwaliteit van de lak van je auto belangrijk vindt, kunt u binnen twee minuten een offerte aanvragen. We nemen contact met je op om al je vragen te beantwoorden. We zijn niet bezig met het doen van bizarre beloften en het u opdringen van een product. In plaats daarvan zijn we er om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing voor je en je auto voor de lange termijn. Daarom bespreken we graag je specifieke situatie en je plan om de mooie glans van je auto te behouden.

XPEL FUSION PLUS CERAMIC COATING

Van de marktleiders in zelfherstellende lakbeschermingsfolie komt FUSION PLUS, een keramische coating waarop je kunt rekenen. XPEL FUSION PLUS Ceramic Coating is speciaal ontwikkeld voor carwraps en gespoten oppervlakken en biedt ongeëvenaarde glans, superieure hydrofobe bescherming en verbeterde krasbestendigheid met één enkele applicatie. Je auto wordt water & vuilafstotend, super gemakkelijk proper te houden dus.

 

Een kleine meerprijs voor een grote impact op jouw wrap

Klaar om Beschermd te Worden?

IT'S ALL IN THE NUMBERS

1200

WRAPS 

en

counting

91%

is onze score op service

85%

klanten geven de maximumscore op afwerking

89%

van onze klanten beveelt onze diensten aan

WRAP PRESS

REALISATIES

IMG_9914
IMG_7875
IMG_8435
IMG_7786
IMG_7611
IMG_6002
IMG_6690
IMG_3236
IMG_5272
IMG_5291
IMG_8115
IMG_3546
IMG_0720
IMG_8673
IMG_1057
Andy Peelman Jaguar F-type carwrap
BCSignatureLogovideo.png

Prijzen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van afmetingen, type folie en moeilijkheidsgraad van de wrapping. Graag bespreken wij uw project tijdens een persoonlijke afspraak om u een correcte prijsofferte op te maken.

bottom of page