top of page
XPEL Fusion Keramische Coating

XPEL Fusion Plus

CERAMIC Coating

Elke dag een propere auto,
met
xpel fusion PLUS ceramic coating

Je wilt dat je auto er altijd net zo goed uitziet als op de dag dat u hem kocht. Je wast hem dus regelmatig zorgvuldig en brengt elke paar maanden een nieuwe waslaag aan. Maar ondanks je inspanningen beginnen wervelingen, en vlekken zich op de buitenkant van je voertuig te vormen, en krijg je last van steenslag. Niet alleen dat, watervlekken, vuil en teer beginnen zich weer aan je auto te hechten de dag nadat je hem grondig hebt gewassen. 

 

Wat als er een product was dat proces zou kunnen veranderen; een product dat bescherming biedt tegen gevaren van de omgeving en uw auto gemakkelijker te wassen maakt, terwijl het niet herhaaldelijk hoeft te worden aangebracht.

 

Goed nieuws! Dat is er. Het wordt een keramische coating (of nano-keramische coating) genoemd en kan een aanzienlijke meerwaarde voor je auto opleveren.

Wat Is Een Keramische Coating?

Wat is een keramische coating? Een keramische coating (zoals XPEL Fusion Plus Ceramic Coating) is een vloeibaar polymeer dat met de hand op de buitenkant van een voertuig wordt aangebracht. De coating hecht chemisch aan de fabriekslak van het voertuig, waardoor een beschermingslaag ontstaat. Een keramische coating is geen vervanging voor lakbeschermingsfolie, die een meer uitgebreide bescherming biedt. Het is eerder een premium wax-alternatief. Een keramische coating zorgt voor een permanente of semi-permanente hechting met de lak van een voertuig, wat betekent dat deze niet wegspoelt of afbreekt en niet om de paar maanden herhaald hoeft te worden aangebracht.

Plaatsing XPEL Fusion Keramische Coating
Hydrophobic Ceramic Coating XPEL Fusion Keramisch gecoat

Wat Doet Een Keramische Coating?

Kort uitgelegd, een keramische coating biedt extra bescherming aan de buitenkant van uw auto en zorgt ervoor dat deze er als nieuw blijft uitzien met relatief minimaal onderhoud. De coating bereikt dit resultaat door uw voertuig veerkrachtiger en gemakkelijker schoon te maken. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

UV en Oxidatie Bescherming.

Als een voertuig vaak aan de zon wordt blootgesteld, begint de verf te oxideren, wat resulteert in doffe en verbleekte verf. Een laag keramische coating beschermt de lak van een voertuig tegen de ultraviolette straling van de zon, waardoor de hoeveelheid oxidatie wordt verminderd.

Bescherming tegen Vlekken en Aantasting

Een ander gevaar voor uw auto zijn chemische vlekken door natuurlijk zure verontreinigingen. Door een chemisch bestendig oppervlak te creëren, kan een keramische coating voorkomen dat bepaalde verontreinigingen zich hechten aan de lak van uw voertuig. Het resultaat is dat uw voertuig beter bestand is tegen vlekken en aantasting, op voorwaarde dat de verontreiniging tijdig wordt verwijderd.

Onderhoudsgemak

Een van de belangrijkste kenmerken van een keramische coating is dat deze hydrofoob is, wat een mooie manier is om te zeggen dat het water afstoot. Wanneer een voertuig een hydrofobe keramische coating heeft, zal water op het oppervlak druppelen en gemakkelijker wegglijden. Dit betekent dat modder en vuil moeilijker hechten aan de lak van je voertuig, en wanneer je je auto wast, kunnen verontreinigingen met minder moeite worden verwijderd.

Keramische Coating is geen ppf

De krasvastheid van een keramische coating is vaak overdreven. Hoewel sommige kleine krassen kunnen worden vermeden door een keramische coating (zoals we hierboven hebben beschreven), is een gecoat voertuig niet volledig bestand tegen het risico van steenslag of krassen. Hoewel vaak beweerd, zijn niet alle Keramische Coatings bestand tegen onjuiste autowastechnieken of geautomatiseerde autowasstraten en zullen er nog steeds wervelstrepen op het oppervlak van je voertuig verschrijnen. Het is belangrijk om te weten dat een keramische coating geen vervanging is voor ernstigere kras- of steenslagbescherming (zoals lakbeschermingsfolie, ook bekend als PPF of Clear Bra), en het elimineert ook niet de noodzaak om je auto op de juiste manier te wassen om waskringen en swirls te voorkomen.

Klaar voor een keramische coating?

XPEL Fusion Keramische Coating gamma
XPEL Lite booking
XPEL Fusion Keramische coating closeup shot

IT'S ALL IN THE NUMBERS

556

Coatings

en

counting

85%

van onze klanten

kiest voor een Fusion Coating

85%

klanten geven de maximumscore op afwerking

89%

van onze klanten beveelt onze diensten aan

WRAP PRESS

REALISATIES

bottom of page