top of page

Dag en Nacht opvallen tijdens de Gumball 3000: De Ferrari GTC4 Gnomerari wrap van BrandHome


De Gumball 3000 is de extravagente hoogmis van elke supercar liefhebber. Deze editie brengt de deelnemers van Mykonos naar Ibiza voor een uitspatting van luxe en decadentie.

Opvallen in een deelnemersveld van meer dan 100 van de meest exclusieve wagens ter wereld is geen vanzelfsprekendheid. Team BrandHome heeft reeds enkele deelnames achter de rug, en benaderde ons om ervoor te zorgen dat de Gnomerari (genoemd naar de BrandHome Gnome die het patroon vormt voor het camo ontwerp) er dit jaar met kop en schouders bovenuit springt!

Een Gumball wrap heruitvinden, dat gaat zo.

Een icoon heruitvinden, en dat voor Erik Saelens, een van de grootste marketingdenkers van ons land, not an easy job! BrandHome heeft zelf de kleuren van de Gnomouflage (een uniek camouflage patroon gebaseerd op de BrandHome Gnome) aangepast. Na het opmaken van de Ferrari GTC 4 Template in Photoshop, gingen we aan de slag met de juiste schaling van het patroon. We kozen voor een veel grotere schaal, in een aggresieve hoek voor de stoerste look. Daarnaast plaatsten we enkele Gnomes strategisch om de vloeiende koetswerklijnen van de Lusso te accentueren. Om de wagen meer diepte te geven werd een virtuele wide bodykit toegevoegd. Zo lijkt de wagen een stuk breder wat de sportiviteit van deze super classy Italiaan nog extra in de verf zet. Als kers op de taart gebruikten we de sprekende achterlichten van deze klassebak als ogen voor de Brandhome Peace Gnome op de achterzijde, een feature dat bij iedereen een glimlach achterlaat als ze de wagen zien rijden.

Ferrari GTC4 Lusso Gumball 3000 Brandhome Gnomerari Design

De Gumball 3000 duurt een week, en daarna is het cruciaal dat de wrap verwijderd kan worden en de hele wagen in originele staat terug gezet wordt. Omwille van de vlotte verwijdering, kiezen we als wrap specialist resoluut voor Avery SWF folie. Deze laat geen lijmresten na en is super vlot verwijderbaar. Om ervoor te zorgen dat deze GTC4 Lusso zowel overdag als snachts alle blikken steelt, werd ervoor gekozen om de Avery V4000 Reflective als printbasis te nemen. De hele wrap licht dus snacht’s op, en door de dikte van het materiaal is de steenslagbescherming nog beter! Ideaal dus voor deze helse rit.

Het wrappen zelf werd door onze 3 installers verzorgd. Deel voor deel werd vakkundig gekleefd, met een minimale demontage. Bij BC Signature demonteren we zo weinig mogelijk onderdelen, dit voor een super snelle verwijdering, alsook het vermijden van garantie issues bij de fabrikant. Enkel de “cavallino” werd even verwijderd voor een perfecte afwerking.

XPEL Ultimate bescherming.

De wrap biedt een volledige lakbescherming van het koetswerk, maar de koplampen zijn ook uiterst gevoelig aan steenslag. Daarom hebben we ook hier onze Xpel Ultimate Plus transparante lakbeschermingfolie op geplaatst.

Zo is er geen enkel deel van de Ferrari onbeschermd, en kan de eigenaar met een gerust hart genieten van al wat Gumball te bieden heeft.

Toegegeven het was een eer om te kunnen samenwerken met Erik, en we zijn uiterst fier op de combinatie van look en bescherming die we hebben kunnen aanbieden.

In welk design zie jij jouw supercar rijden?

Featured Posts
Recent Posts
Archive