DE EIGENSCHAPPEN VAN EEN CERAMISCHE COATING: WAT ZIJN ZE ? WAT DOEN ZE ? EN WAT DOEN ZE NIET?

De eigenschappen van een ceramisch coatings: Wat zijn ze ? Wat doen ze ? En wat doen ze niet ?

Photo's by: Exclusivedetail.com

Je wilt je voertuig graag in de staat houden waarin je deze gekocht hebt. Je wast hem regelmatig en brengt om de zoveel maand een nieuwe waxlaag aan. Maar ondanks al die moeite blijven swirls, steenslag en vlekken toch nog tevoorschijn komen op de lak van je wagen. Wat als er een product op de markt was dat dit kon vermijden ? Al dat herhalend wassen en kuisen ? Goed nieuws ! Er bestaat een product hiervoor ! Namelijk een ceramische coating (of nanoceramische coating). Deze coatings kunnen wel eens een substantiële waarde bieden aan uw wagen.

Maar ! Voor je een keuze maakt in je aankoop hiervan. Gaan we eerst even alle feiten op een rijtje zetten. Als je online al hebt gezocht naar reviews over de ceramische coatings dan zal je ongetwijfelt al verschillende meningen gelezen hebben. De ene is enorm blij met zijn aankoop en stijgt boven de verwachtingen uit. De andere is dan weer teleurgesteld omdat het product niet aan de beloofde voorwaarden voldeed. Wij als beroeps-professionals vinden het dan ook nodig om u voldoende in te lichten over dit product.

Wat zijn de voordelen ? Wat zijn de grenzen ? Wat is het beste voor mijn voertuig ?

WAT IS EEN CERAMISCHE COATING ?

Een ceramische coating is een vloeibare polymeer die met de hand aangebracht wordt aan de buitenkant van het voertuig. De coating maakt een chemische verbinding met de fabriekslak van de wagen. Waardoor er een soort beschermingslaag ontstaat.

Een ceramische coating is GEEN vervangend product voor een PPF folie (Paint protection Film/antisteenslag folie). Folies zijn beter ontworpen om nog effectiever op te treden tegen steenslag.

Een coating kan aanschouwt worden als een soort van premium wax alternatief. Een ceramische coating creëert een permanente of semi-permanente hechting met de lak van uw voertuig, dit betekent dat het niet afwasbaar is nog afbreekt. Het heeft hoeft ook niet om de paar maanden opnieuw aangebracht te worden.

WAT DOET EEN CERAMISCHE COATING ?

Kort samengevat voegt een coating een extra laagje toe aan de lak en zorgt dit ervoor dat de lak langer zijn glans behoud met minimale kuiswerk. De coating bereikt dit resultaat door de lak taaier en makkelijker kuisbaar te maken.

Hier zijn de belangrijkste voordelen: