top of page

10 dingen die je zeker moet doen VOOR je nieuwe auto geleverd wordt!

10 dingen die je zeker moet doen voor je nieuwe auto geleverd wordt: Show off toertje

Je koop niet elke dag een nieuwe auto, en hij blijft natuurlijk niet nieuw.

Met deze 10 tips zal je optimaal voorbereid zijn op de komst van je nieuwe vierwieler en kan echt genieten van die eerste 100den kilometers, ik ben er zeker van dat je van de laatste nog veel kan leren!


 • Spreek af met familie en vrienden voor je show-off toertje: Je nieuwe auto is maar 1x nieuw en voor je het weet is die "nieuwe auto" geur verdwenen. Uiteraard laat je hem graag zien aan je beste vrienden en familie, maar wat als ze niet thuis zijn? Spreek op voorhand af wie beschikbaar is en steek een leuke route ineen die deze punten verbindt.

 • Leer de handleiding kennen: Neem de tijd om de handleiding van je auto grondig door te nemen. De meeste vind je tegenwoordig online en kan je dus op voorhand raadplegen. Kennis van alle functies en onderhoudsrichtlijnen helpt je om het meeste uit je nieuwe aankoop te halen en mogelijke problemen te voorkomen. Dikwijls kan je ook de app om je auto te bedienen op voorhand reeds installeren dat bespaard tijd tijdens de aflevering.

 • Verken het internet en forums voor de beste accessoires: Owner clubs, online forums of youtube reviews zijn hiervoor de ideale bron. Tip: gebruik engelse zoektermen voor een breder resultaat. Enkele goede zoektermen: "Best mods <Auto merk type>" "Best accessories <Auto merk type>" "Must haves <Auto merk type>"

10 dingen die je zeker moet doen VOOR je nieuwe auto geleverd wordt: roadtrip plannen
 • Plan een Roadtrip: Rijdt je liever naar de Kust of naar de Ardennen? Plan een binnendoorweg met enkele leuke banen en bezienswaardigheden om helemaal te wennen aan je nieuwe vierwieler. Een fijn terassje of restaurantje 's middags maakt het voor je bijrijder ook de moeite. Mag het ietsje verder zijn? Rijdt een weekendje naar de Nurburgring! Zo kan je meteen de topsnelheid van je nieuwe bolide even uittesten, en de wegen om en rondt de ring zijn adembenemend. • Bereid je Spotify Cruise list voor: Deze hangt natuurlijk volledig af van je eigen muziekvoorkeur, maar we hebben toch enkele aanraders voor je. De Laatste hebben we zelf met ons team uren beluisterd tijdens onze roadtrip van Los Angeles naar Las Vegas voor de SEMA Show. TOP 100 Best Driving Songs - Spotify Playlist Roadtrip Music Hits 2024 USA Roadtrip Westcoast

 • Boek een fotoshoot: Voor je het weet is de eerste gebruiksschade een feit, dus boek asap een fotoshoot met je nieuwe bolide. Er zijn heel wat fotografen die zich gespecialiseerd hebben in auto fotografie, en bij sommige krijg je een mooie afdruk van de beste foto om op te hangen. Of die een plek krijgt in je living of garage, hangt van je partner af. Onze aanbeveling: Jarno Cobbaert Bas Franssen


Fotoshoot auto met Jarno Cobbaert


 • Investeer in XPEL lakbescherming of Keramische coating: Bescherm de glans en integriteit van je auto's lak vanaf dag één met XPEL lakbescherming. Deze hoogwaardige beschermfolie houdt je auto er langer als nieuw uitziend door te beschermen tegen krassen, steenslag, en de elementen. Je kan ook kiezen om voor een XPEL Keramische Coating. Deze coating biedt niet alleen een extra beschermingslaag tegen schadelijke UV-stralen en vuil, maar zorgt ook voor een ongeëvenaarde glans die jarenlang meegaat.

 • Investeer in een goede autoverzekering: Een uitgebreide autoverzekering is cruciaal voor elke nieuwe auto-eigenaar. Zorg ervoor dat je een polis kiest die zowel de auto als de inzittenden beschermt tegen onvoorziene omstandigheden, en laat eventuele accessoires/wrap/coating ook mee verzekeren. Wist je dat je online 13 verzekeraars kan vergelijken?


 • Koop je onderhoudsproducten en schaaf je detailing skills bij: Kies je ervoor om je wagen met de hand te wassen? -Verfris je kennis met online tutorials op youtube. -Kies voor kwalitatieve onderhoudsproducten. XPEL heeft een uitgebreid gamma om je auto goed te verzorgen. Wij hebben deze producten steeds op voorraad.

 • Installeer een dashcam: Een dashcam is een waardevolle investering voor je nieuwe auto. Het kan cruciaal bewijs leveren bij ongevallen en helpt bij het monitoren van de rijomstandigheden. Dit zijn volgens Allcam de beste dashcams van 2024

 • Wees zuinig met de eerste kilometers: Rijd de eerste 1.000 tot 1.500 kilometer voorzichtig met je nieuwe auto. Dit helpt de motor en andere onderdelen zich op de juiste manier in te werken en bevordert de levensduur en prestaties van je auto. Bekijk alvast deze tips om je wagen goed in te rijden


Bij BC Signature wensen we je alvast veel rijplezier en veilige kilometers.

Aarzel niet om ons te contacteren voor extra advies over het beschermen van je koetswerk of wie weet een ander kleurtje?


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page